Volledig scherm
PREMIUM
Eefke Meijerink (met hand voor de mond) op de voor de PvdA desastreus verlopen verkiezingsavond, afgelopen maart. © Frans Paalman

PvdA'er Meijerink houdt kaken op elkaar rond plots vertrek uit Zwolse politiek

Een halfjaar na de gemeenteraadsverkiezingen houdt PvdA-raadslid Eefke Meijerink het voor gezien. De sociaaldemocraat die in de vorige periode kort wethouder was, stapt 29 oktober uit de Zwolse politiek.

Meijerink weigert een verdere toelichting te geven op de timing van haar besluit. Ze verwijst enkel naar het persbericht van haar partij en haar ontslagbrief waarin ze aangeeft de afgelopen maanden de fractie op weg te hebben geholpen. 'Voor mij is het tijd om de Zwolse politiek los te laten en ruimte te geven aan onze nieuwe mensen.' Ze wordt opgevolgd door Jan Slijkhuis, een oud-raadslid met jarenlange politieke ervaring. 

 1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
  PREMIUM
  video

  Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

  Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”
 2. Scania presenteert de nieuwe vrachtwagens voor defensie: de Gryphustrucks
  video

  Scania presen­teert de nieuwe vrachtwa­gens voor defensie: de Gryphus­trucks

  ,,Als je kijkt naar wat we gemaakt hebben, dan zijn deze trucks het beste wat we kunnen leveren op dit moment’’, zegt een trotse minister Bijleveld (defensie). Ze krijgt vandaag in Zwolle de sleutel van de nieuwe legertrucks, de Scania Gryphus, overhandigd en geeft deze symbolisch door aan de uiteindelijke gebruiker, Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal L.J.A. Beulen. Over drie jaar moeten de 2037 trucks klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle