Volledig scherm
Kan je een raceauto op afstand besturen met je hersenen? © Vodafone

Racen met je hersenen: Vodafone test chauffeurs in Zwolle

De Vodafone-winkel in Zwolle is vanaf zaterdag 19 mei een van de twaalf plekken in Nederland waar 'brainracers' zich kunnen kwalificeren voor een rit op Circuit Lelystad. Volgens het telefoonbedrijf is het mogelijk om een raceauto op afstand te besturen met de kracht van je hersenen. 'Formula Brain-game' heet het.

Het is iets nieuws, volgens Vodafone gaat het zelfs om een wereldprimeur. De coureurs krijgen een headset op die allerlei sensoren heeft. Met hulp van een 4G-livestream lijkt het alsof je achter het stuur zit van een raceauto. Die bestuur je daarmee op afstand. Hoe gaat om de focus; hoe beter de chauffeur zich concentreert, hoe harder de auto rijdt.

Echte auto

Op woensdag 20 juni doen de snelste coureurs mee aan een wedstrijd op Circuit Lelystad. Daarbij wordt met een echte auto gereden. Om een plek in die finale te bemachtigen, zijn in twaalf winkels voorrondes. Zo ook in Zwolle, aan de Diezerstraat 33.

Vodafone Nederland is met vijf miljoen klanten het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland.

Op de website licht Vodafone een tipje van de sluier op:

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle