Iris de Vries bij ziekenhuis Isala in Zwolle. Als voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl roept ze alle ziekenhuizen op om sneller werk te maken van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers en medewerkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris de Vries bij ziekenhuis Isala in Zwolle. Als voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl roept ze alle ziekenhuizen op om sneller werk te maken van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers en medewerkers. © Pedro Sluiter Foto

Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van de Zwolse huisarts Iris

Knakworst en kroket in het ziekenhuis, kan dat? Iris de Vries (37) uit Zwolle vindt van niet. Ze is voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl en moeder van een zoon van 4. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde, kreeg hij ranja en knakworst aangeboden en kon zij kiezen tussen een saucijzenbroodje en een kroket. ,,Verbijsterend. Een ziekenhuis moet het goede voorbeeld geven.”

8 reacties

 • Sina Hogeboom

  4 weken geleden
  Nou waarom zijn er tegenwoordig zoveel mensen die echt deugdelijk zijn en nooit is een vette hap eten en denken dat ze zich moeten laten gelden bv in de krant.Waar willen ze de aandacht op zichzelf of wat.Gewoon niet overal mee bemoeien en zolang je niet overmatig dingen eet moet het kunnen.
 • Rick van Wijk

  4 weken geleden
  Ik lag in het ziekenhuis, lopend patiënt, glipte naar buiten, MC Donalds om de hoek, heerlijk, zo heb ik het volgehouden. Wat ik daar kreeg was niet te eten.
 • daniel natrop

  4 weken geleden
  Sorry ga thuis in je koelkast kijkt in plaats van dat gezeur als je in het ziekenhuis ligt wil je ook wel wat lekkers
 • L Koenraad

  4 weken geleden
  Aan het bed oké mee eens, in de personeelskantine ook voor een deel de gezonde hap maar laat ik (ik ben helaas een regelmatige bezoeker in de poliklinieken als patiënt) nu net juist dan gedurende de altijd uitlopende wachttijd graag een frikandelbroodje eten of (ze hebben hier heel lekkere) een gebakje en een kop koffie als de afspraak in de morgen is. Het is al vervelend genoeg om naar het ZH te moeten neem dat dan ook niet af. Verder eet ik thuis gezond en weinig tot geen snacks of snoepgoed.
 • Theo van Schaik

  4 weken geleden
  Mensen moeten eens ophouden om voor anderen te bepalen wat die moeten eten en drinken. Ik kan dat prima zelf bepalen daar heb ik zo een betuttelende mevrouw niet voor nodig. Ja er mag best meer keuze zijn, maar jam en hagelslag is nu eenmaal langer houdbaar dan een ei. Ik bedoel daarmee dat er ook een praktische kant zit aan de keuzes die gemaakt moeten worden. Met de huidige werkdruk kun je moeilijk verwachten dat er personeel ingezet word voor een zeurende ouder die om een eitje vraagt.
 1. PEC Zwolle-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrellen: ‘Wij vinden dit heel vervelend’
  PREMIUM
  Update

  PEC Zwol­le-fans voor derde keer in korte tijd betrokken bij voetbalrel­len: ‘Wij vinden dit heel vervelend’

  Wederom zijn supporters van PEC Zwolle betrokken geraakt bij voetbalrellen. De politie in Eindhoven pakte gisteravond 38 Zwollenaren op in de aanloop naar het uitduel tegen PSV. Het was na de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht de derde keer in korte tijd dat PEC Zwolle negatief in het nieuws komt op deze manier. En dat zint de club allerminst. ,,Dit vinden we heel vervelend.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle