Volledig scherm
Michael C. na de in scene gezette aanslag op zijn leven in de Zwolse wijk Stadshagen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Rapper uit Zwolle die aanslag op zijn eigen leven in scene zette is weer vrij

De Zwolse rapper Michael C. (33) uit Zwolle is woensdag weer vrijgelaten. C. werd dinsdag opgepakt vanwege ‘het doen van een valse aangifte, uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen’. 

De rapper had een aanslag in scene gezet op zichzelf, die in augustus plaatsvond aan de Nijerwalstraat in de Zwolse wijk Stadshagen. C. blijft verdachte, maar mag verder onderzoek in vrijheid afwachten, meldt persvoorlichter Hans-Robert Scheperkeuter van het Openbaar Ministerie. Hij kon niet aangeven hoe lang dat onderzoek ongeveer gaat duren.

Michael C. werd opgepakt toen volgens het OM duidelijk was dat hij een aanslag op zijn eigen leven in scene had gezet met behulp van twee kompanen om een neef in een kwaad daglicht te stellen.

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle