Een roekenkolonie aan het Zwartepad in Zwolle is woensdagochtend verstoord door snoeiwerkzaamheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een roekenkolonie aan het Zwartepad in Zwolle is woensdagochtend verstoord door snoeiwerkzaamheden. © Pedro Sluiter

Roekenkolonie in broedseizoen gestoord door snoeiwerk in Zwolle, ROVA erkent fout

Een roekenkolonie in Zwolle-Zuid is woensdagochtend gestoord door snoeiwerkzaamheden bij bomen waarin gebroed wordt. Buurtbewoners maakten zich boos over de verstoring bij de beschermde vogelnesten. De ROVA is schuldbewust. ,,We hadden alle bomen bij de kolonie moeten overslaan.”

1 reactie

 • A.P. Verhoef

  1 maand geleden
  Die meneer Bosman heeft geen idee hoeveel last de bewoners van de appartementen aan de vrijheid hebben met zwaar bescheten auto’s in het grotendeels van het jaar gebeurd en het gekrijs wat de gehele dag aanhoud. De gemeente moet deze populatie met met het groeiende aantal terug dringen of verplaaatsen. Deze meneer Bosman woont zeker niet hierbij enig begrip is wel op z’n plaats.
 1. Zwolle kondigt bij eerste Fietsfestival flinke investeringen en proef met ‘snuffelfiets’ aan
  PREMIUM
  met video

  Zwolle kondigt bij eerste Fietsfesti­val flinke investerin­gen en proef met ‘snuffel­fiets’ aan

  De gemeente Zwolle heeft bij het eerste landelijke Fietsfestival in eigen stad flinke investeringen en een proef met ‘snuffelfietsen’ aangekondigd. Zwolle wil de ruim 53 miljoen euro extra die ze vanuit het Rijk krijgt voor woningen deels investeren in betere fietswegen. De gemeente meldt ‘goede oplossingen’ te hebben voor ‘het hoofdpijndossier van het station’.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Zwolle