Rutger uit Zwolle liep 250 kilometer hard door woestijn

videoTemperaturen van rond de 40 graden. En dan hardlopen. In de woestijn van Zuid-Marokko. Dat is in het kort de Marathon des Sables. De 38-jarige Rutger Smit uit Zwolle volbracht die race over 250 kilometer afgelopen weekeinde. Hij werd nummer 281 in een veld van in totaal 970 hardlopers.

,,Het is een loodzware race. Het aantal kilometers, de 10 kilo zware rugzak die je tijdens het rennen mee moet nemen, de temperatuur, de ondergrond - zand, stenen, rotsen -  de slechte nachtrust en het matige eten. Je moet namelijk alle eten voor de hele week zelf meenemen,  dus is een afweging van gewicht, volume en calorieën belangrijk", zo omschrijft hij de uitdaging waar hij de hele vorig week voor stond.

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Zwolle