De politie doet onderzoek na de overval bij seksshop Erotica Xqlusive in Zwolle.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek na de overval bij seksshop Erotica Xqlusive in Zwolle. © Stefan Verkerk / News United

Seksshop in Zwolle overvallen, dader gevlucht

updateSeksshop Erotica Xqlusive in Zwolle is vanavond overvallen. De overvaller sloeg na de overval op de vlucht.

De overval vond tegen 18.20 uur plaats bij de seksshop aan de Ossenmarkt, in hartje Zwolle. Een medewerker van de winkel liet weten dat de overval door één persoon is gepleegd en dat er geen gewonden zijn gevallen. ,,Erg geschrokken, maar het is gelukkig goed afgelopen.’’ De dader sloeg na de overval op de vlucht. 

Signalement

De politie startte een onderzoek naar de dader. Zij keek onder meer camerabeelden uit. Daarnaast werd al snel burgernet ingezet om de dader op te sporen. De politie verspreidde in het burgernetbericht een signalement van de overvaller. De overvaller was ongeveer 1.60m lang en droeg een zwart trainingsjack met capuchon. De leeftijd van de man werd geschat op plusminus 25 jaar. Verder droeg de man mogelijk een beugel.

Tegen 19.50 uur maakte de politie bekend dat de burgernetactie nog niet heeft geleid tot een arrestatie. Het is onbekend of de dader een wapen bij zich had. Het is eveneens onbekend of de dader ook wat buit heeft gemaakt.

  1. Even niet ‘samen de schouders eronder’, maar toch: de bouw gaat in Zwolle tijdens de coronacrisis door
    PREMIUM

    Even niet ‘samen de schouders eronder’, maar toch: de bouw gaat in Zwolle tijdens de coronacri­sis door

    Terwijl veel sectoren deze dagen stilstaan, is daar in de bouwwereld niks van te merken. In Stadshagen schieten de woningen uit de grond en rond de binnenstad draaien de betonmixers overuren. Zolang de materialen uit het buitenland geleverd kunnen blijven worden, is er geen man overboord. ,,We houden ons aan alle richtlijnen’’, zegt Jan Slagman, die in de binnenstad aan het werk is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle