Volledig scherm
De politie moest flink gas geven om de overtreders in te halen. © Shutterstock

Snelle politieauto haalt ‘F1-coureurs’ in op A28 bij Zwolle

Vier automobilisten zijn voorlopig hun rijbewijs kwijt omdat ze dit weekend veel te hard over de A28 bij Zwolle reden. De politie hield er twee dagen uitgebreid controle. Twee bestuurders reden zelfs harder dan 200 kilometer per uur, op een stukje waar je hooguit 120 mag.

De politie controleerde bij Zwolle met behulp van een videoauto en een zogeheten SIV. Die afkorting staat voor ‘snel interventievoertuig’, waarmee de agenten moeiteloos 250 kilometer per uur rijden. Wel zo prettig bij het achternazitten van verdwaalde F1-coureurs.  

Volgens het Verkeersteam Oost-Nederland zijn meerdere bestuurders op de bon geslingerd voor uiteenlopende zaken. Zondag raakten dus vier automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat ze de maximum snelheid met meer dan vijftig kilometer per uur overschreden. 

Briefje

Ook zaterdag is gecontroleerd. Een motorrijder reed meer dan vijftig kilometer te hard binnen de bebouwde kom en beging ook nog eens meerdere overtredingen. Daarnaast was er een beginnend bestuurder die veel te hard reed en nergens richting aangaf. Bovendien ging deze automobilist ook nog eens kleven bij andere voertuigen. Voor beide bestuurders is een briefje gemaakt dat naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gaat, in verband met onveilig rijden.

  1. Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenprotesten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Gemist? Verborgen gezin ontdekt in boerderij in Ruinerwold, opnieuw boerenpro­tes­ten en Apeldoorn doet vuurwerk in de ban

    Het nieuws was bijna niet bij te houden deze week, met name de ontwikkelingen rond de ontdekking van een gezin in een boerderij in het Drentse Ruinerwold volgden elkaar in duizelingwekkend tempo op. Maar ook de boeren trokken er deze week massaal op uit om opnieuw te protesteren tegen het stikstofbeleid, zowel in de regio als in het westen van het land. In Emst werden veertien schapen gedood door een wolf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle