Volledig scherm
De politie deelde bij de verkeerscontrole veel boetes uit. © ANP

Snorfietsers proberen zonder succes verkeerscontrole Zwolle te voorkomen

De politie in Zwolle hield donderdag verkeerscontroles in de stad. Daarbij werden er voornamelijk boetes uitgedeeld aan fietsers en bromfiets; in totaal meer dan zestig boetes.

De eerste twee snorfietsers probeerden zich gelijk aan een controle te onttrekken, maar met behulp van de motorrijders konden zij toch staande gehouden worden door de politie. De rijders bleken niet in het bezit van een rijbewijs. Voor één van hen was het al de tweede keer in korte tijd. Daarom werd de snorfiets in beslag genomen.

Bij twee andere bestuurders werd ook een bloedproef afgenomen, in verband met een verdenking van rijden onder invloed van drugs. Verder werden nog 64 boetes uitgedeeld voor onder meer geen goede fietsverlichting, het niet dragen van een gordel, een te grote snelheid, het vasthouden van een telefoon en een opgevoerde bromfiets.

De politie in Zwolle maakte bij de controles overigens voor het eerst zelf gebruik van een fiets. ‘En dat bleek een handig middel. Voor herhaling vatbaar dus’, schrijven de agenten. Zij vragen hun volgers verder om te zorgen voor goede fietsverlichting, want veel mensen onderschatten het gevaar door zonder lampjes te fietsen.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle