Volledig scherm
SP-voorzitter Ron Meyer komt naar Zwolle. © ANP

SP-voorzitter spreekt in Zwolle over de staat van Nederland

SP-partijvoorzitter Ron Meyer komt dinsdag 21 augustus naar het Dominicanenklooster in Zwolle. De socialist spreekt daar over de staat van Nederland.

Aanleiding vormt zijn boek Grip, waarin hij met maatschappelijk leiders een blik werpt op de samenleving. Hij trekt door het land om hierover met mensen in gesprek te gaan. 

Meyer sprak een jaar lang met honderd schrijvers, denkers en wetenschappers, zoals Geert Mak, Jan Terlouw, Bas Heijne en Roxane van Iperen. Ondertussen spraken andere SP'ers pakweg een miljoen Nederlanders in hun buurt of op hun werk. ,,De overeenkomst tussen die gesprekken is fascinerend. Mensen snakken niet per se naar vroeger. Ze zien de overheid niet als totaaloplossing. Velen zien simpelweg dat de leegheid van het ideologische egoïsme niet de toekomst heeft. Mensen willen meer grip op hun leven en daar is om te beginnen begrip van de situatie voor nodig", stelt Meyer.

De bijeenkomst in het Dominicanenklooster begint 20 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

  1. Zwols horecaduo teleurgesteld in vliegactie huisbrouwer Kornuit
    PREMIUM

    Zwols horecaduo teleurge­steld in vliegactie huisbrou­wer Kornuit

    Twee horeca-ondernemers in Zwolle zijn teleurgesteld in hun bierleverancier Kornuit. Het merk geeft gratis vliegtickets weg. Terwijl Henk Schippers en Arno de Boer van De Horeca Mannen juist voor Kornuit kozen omdat duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat. En dan spelen de emoties rond Lelystad Airport ook nog een rol. ,,Een kras op onze jarenlange relatie." De ticketactie doet landelijk veel stof opwaaien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle