Bewoners van de Sikkel in Hasselt sparen geld voor de buurt met de safety-safe-snelheidsmeter. Met elke auto die zich aan de snelheidslimiet houdt wordt een klein bedrag gespaard. CDA Zwolle ziet zo'n meter in Zwolse wijken ook wel zitten.
Volledig scherm
Bewoners van de Sikkel in Hasselt sparen geld voor de buurt met de safety-safe-snelheidsmeter. Met elke auto die zich aan de snelheidslimiet houdt wordt een klein bedrag gespaard. CDA Zwolle ziet zo'n meter in Zwolse wijken ook wel zitten. © Pedro Sluiter Foto

Sparen met snelheidsmeter ook in Zwolle, vindt CDA

Buurten en wijken in Zwolle moeten ook een zakcentje kunnen sparen door niet te hard te rijden. Dat vindt de CDA-fractie in de stad. In buurstad Hasselt werd woensdag de eerste ‘safety-safe'-snelheidsmeter geplaatst. Per auto die zich aan de limiet houdt wordt een klein bedrag gespaard.

CDA’er Arjan Spaans las het artikel in de Stentor over de snelheidsmeter en klom gelijk in de pen om het college van burgemeester en wethouders vragen te stellen. Volgens Spaans en zijn fractie ontstaat in wijken en buurten een maximaal draagvlak als een kleine beloning wordt gekoppeld aan het niet harder rijden dan de maximale snelheid.

Spaans wil van het college weten of zij bereid is om het initiatief ook in Zwolle te omarmen. Zo ja, dan verzoekt het CDA om de wijkverenigingen te betrekken bij het plaatsen van zo'n spaarsnelheidsmeter.

In samenwerking met indebuurt Zwolle