Om te voorkomen dat de slaapzalen bij daklozenopvang De Herberg een bron van besmetting zouden kunnen worden, krijgen daklozen die corona-verschijnselen vertonen een eigen quarantaineplek op een andere locatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Om te voorkomen dat de slaapzalen bij daklozenopvang De Herberg een bron van besmetting zouden kunnen worden, krijgen daklozen die corona-verschijnselen vertonen een eigen quarantaineplek op een andere locatie. © Frans Paalman

Speciale corona-afdeling voor daklozen in Zwolle: ‘Wie wil vrijwillig helpen?’

Zwolle krijgt een speciale opvanglocatie voor daklozen die verschijnselen van corona vertonen. Het Leger des Heils is bezig deze corona-afdeling op te zetten, die plaats moet bieden aan maximaal acht personen. Ondertussen klinkt ook de oproep: wie wil vrijwillig helpen op deze locatie?

Het Leger des Heils bevestigt dat er een quarantaineafdeling voor daklozen wordt ingericht, maar geeft tegelijk aan dat ze er nog weinig over kunnen vertellen. ,,Waar en hoe dit gebeurt, wordt nog afgestemd met de gemeente Zwolle en andere organisaties”, zegt een woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Zwolle