Volledig scherm
Het park in Zwolle-Zuid. Foto: Sander Lindenburg

'Spelletjeshut' van Sebastian is het beste idee voor de buurt

ZWOLLE - De 9-jarige Sebastian Snitjer uit Zwolle-Zuid heeft de wedstrijd 'Ik, de burgemeester' gewonnen met zijn plan voor een spelletjeshut in zijn wijk, Zwolle-Zuid.

De wedstrijd was een initiatief van Stadkamer Zwolle. Kinderen konden ideeën indienen om hun straat of wijk leuker te maken.

Sebastian kwam met het plan voor het bouwen van een hut. "Met een tafel in het midden en een vast dambord er op. En zitjes voor tien mensen. Er zitten damsteentjes die je dan moet ophalen bij iemand in de buurt. Het idee is om de spelletjeshut samen met alle buurtbewoners te maken met mozaïeksteentjes zodat er gelijk een mooi kunstwerk staat wat leuk is om naar te kijken en waar we met zijn allen trots op zijn", zegt Sebastian. Hij mocht maandagavond zijn idee presenteren in de Zwolse gemeenteraad. Het samen bouwen van de spelletjeshut heeft volgens hem nog een voordeel: wat je samen maakt wordt minder snel vernield.

De prijs voor het winnende idee was eigenlijk een kunstworkshop voor de winnaar en drie vrienden, maar Stadkamer vindt het idee van de spelletjeshut zo leuk dat geprobeerd wordt om het bouwwerk dit jaar te realiseren.

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle