Volledig scherm
Het park in Zwolle-Zuid. Foto: Sander Lindenburg

'Spelletjeshut' van Sebastian is het beste idee voor de buurt

ZWOLLE - De 9-jarige Sebastian Snitjer uit Zwolle-Zuid heeft de wedstrijd 'Ik, de burgemeester' gewonnen met zijn plan voor een spelletjeshut in zijn wijk, Zwolle-Zuid.

De wedstrijd was een initiatief van Stadkamer Zwolle. Kinderen konden ideeën indienen om hun straat of wijk leuker te maken.

Sebastian kwam met het plan voor het bouwen van een hut. "Met een tafel in het midden en een vast dambord er op. En zitjes voor tien mensen. Er zitten damsteentjes die je dan moet ophalen bij iemand in de buurt. Het idee is om de spelletjeshut samen met alle buurtbewoners te maken met mozaïeksteentjes zodat er gelijk een mooi kunstwerk staat wat leuk is om naar te kijken en waar we met zijn allen trots op zijn", zegt Sebastian. Hij mocht maandagavond zijn idee presenteren in de Zwolse gemeenteraad. Het samen bouwen van de spelletjeshut heeft volgens hem nog een voordeel: wat je samen maakt wordt minder snel vernield.

De prijs voor het winnende idee was eigenlijk een kunstworkshop voor de winnaar en drie vrienden, maar Stadkamer vindt het idee van de spelletjeshut zo leuk dat geprobeerd wordt om het bouwwerk dit jaar te realiseren.

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle