Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser. © ANP

Staatssecretaris Barbara Visser bezoekt oorlogsmonument in Zwolle

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie brengt woensdag 14 maart een bezoek aan Zwolle. Samen met de leden van de Vereniging Veteranen Zwolle en basisschoolleerlingen gaat zij naar het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark. 

In Zwolle zijn alle monumenten 'geadopteerd' door basisscholen. 'Het is belangrijk dat juist deze jonge generatie beseft hoe bijzonder, maar ook hoe kwetsbaar vrijheid en vrede zijn waarvoor veteranen zich toen en nu nog steeds inzetten', laat Barbara Visser in een persbericht van haar eigen partij de VVD optekenen.

Na het bezoek aan het monument gaat de staatssecretaris langs bij het Deltion College. De opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) van het Deltion College en Defensie laat mbo'ers kennismaken met de marine, landmacht en de luchtmacht. Deze opleiding bereidt hen voor op hun eerste functie bij Defensie, bijvoorbeeld op het gebied van ict en onderhoud van de F-16.

  1. Muziekvereniging teleurgesteld door misverstand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega
    PREMIUM

    Muziekvere­ni­ging teleurge­steld door misver­stand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega

    Alles is uit de kast gehaald om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle. Maar perfect is het niet, vindt de vereniging. Het gemeentebestuur van de stad leek het te laten afweten en dat zorgde voor teleurstelling. Goed nieuws voor de club: het bleek te gaan om miscommunicatie. ,,Er komt toch een wethouder. Oké. Fijn dat ze die moeite hebben genomen", zegt voorzitter Henk van Raaij.

In samenwerking met indebuurt Zwolle