Volledig scherm
PREMIUM
De frequentie van stadsbussen in Zwolle mag vanaf 2020 flink omlaag. Het is aan de toekomstige vervoerder of dit ook gebeurt. © Frans Paalman

Stadsbus Zwolle hoeft in 2020 minder vaak te rijden

De bestaande stadslijnen in Zwolle blijven ook na 2020 rijden. Wel mag de toekomstige busvervoerder zelf bepalen of en hoe vaak de bussen 's avonds en in het weekend nog worden ingezet. Scholierenlijnen naar Deltion College zitten op de wip. Reizigersorganisatie ROCOV noemt het provincievoorstel 'ver onder het minimum'.

De provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland besteden het busvervoer in de wijde regio gezamenlijk opnieuw aan. Het busvervoer in en rond Zwolle wordt sinds 2010 door Syntus Overijssel verzorgd. Van alle bestaande buslijnen is globaal vastgelegd hoe vaak ze straks moeten rijden. Waar vrijwel alle Zwolse stadslijnen nu de hele dag twee keer per uur rijden en sommige lijnen nog vaker, zal dat vanaf 2020 minder worden.

  1. Historische bekerzege PEC Zwolle: na vijf jaar nog altijd op het netvlies
    PREMIUM

    Histori­sche bekerzege PEC Zwolle: na vijf jaar nog altijd op het netvlies

    De onophoudelijke colonne van supportersbussen uit Zwolle en de regio die de snelweg plat leggen. Het volksfeest voorafgaand, het letterlijke en figuurlijke vuurwerk tijdens de wedstrijd en de totale ontlading na afloop: momenten die exact vijf jaar na de verpletterende bekerwinst van PEC op Ajax nog op ieders netvlies gebrand staan. De Stentor blikt terug met supporters, staf en spelers op deze ‘nationale feestdag’ voor Zwolle en ommelanden. Rotterdam, 20 april 2014: 5-1! Hoeveel? 5-1!

In samenwerking met indebuurt Zwolle