In de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer sluiten twee buslijnen in Stadshagen aan op de treinen die vertrekken vanaf het station. De dienstregeling gaat eind dit jaar in.
Volledig scherm
PREMIUM
In de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer sluiten twee buslijnen in Stadshagen aan op de treinen die vertrekken vanaf het station. De dienstregeling gaat eind dit jaar in. © Pedro Sluiter Foto

Stadshagen Zwolle krijgt tweede buslijn in nieuwe dienstregeling van volgend jaar

Twee buslijnen moeten vanaf december de Zwolse wijk Stadshagen ontsluiten. Beide lijnen sluiten aan op de treinen die op station Zwolle Stadshagen vertrekken. Ze maken onderdeel uit van de nieuwe dienstregeling voor de wijde regio. Zorgen daarover zijn er ook. In veel wijken moeten mensen verder lopen naar de bushalte.

De komst van een tweede busverbinding voor Stadshagen blijkt uit correspondentie tussen de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel over de nieuwe dienstregeling die eind dit jaar van start gaat. Hoe de stadsbussen precies gaan rijden wordt later dit jaar duidelijk. Wel blijkt uit de brief dat beide lijnen aansluiten op de vertrektijden van de treinen naar Zwolle en Kampen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle