Jan Wieferink, teamleider KFTL en ziekenhuisapotheker Lutea van Gendt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Wieferink, teamleider KFTL en ziekenhuisapotheker Lutea van Gendt. © waterlaboratorium Aqualysis

Steeds meer medicijnen en drugs in oppervlaktewater

In ons oppervlaktewater worden steeds meer medicijnen en drugs gevonden. Dat stellen de Unie van Waterschappen en Gelre Ziekenhuizen, dat met enige regelmaat specialistisch onderzoek doet naar de bestanddelen in het water. ,,We willen die resten niet in onze drinkwaterbronnen en ook niet in sloten of beken.”

 1. Meisjes uit Hattem krijgen mooie beloning na teruggeven bijzonder kistje: ‘Ze zijn enorm verwend’
  PREMIUM
  met video

  Meisjes uit Hattem krijgen mooie beloning na teruggeven bijzonder kistje: ‘Ze zijn enorm verwend’

  De ‘schat’ die Ella, Zara en Robyn in Hattem tijdens verstoppertje spelen vonden, hebben ze vandaag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Het bijzondere doosje blijkt ongeveer een jaar geleden gestolen te zijn van een hoogbejaarde man. De eigenaar is dolblij dat hij de spullen weer terug heeft en geeft de meiden een flinke beloning. ,,Ze zijn enorm verwend.’’
 2. HHC trapt in bananenschil, Berkum vergeet te stunten tegen SC Genemuiden en Urk verliest degradatiekraker
  PREMIUM
  Overzicht Zwolle

  HHC trapt in bananen­schil, Berkum vergeet te stunten tegen SC Genemuiden en Urk verliest degradatie­kra­ker

  Voor het eerst sinds de winterstop stond was het voetbalprogramma volle bak, want ook de lagere competities kwamen weer in actie. De hogere competities waren al even bezig, al was dat er bij HHC niet vanaf te zien: zij verloren van hekkensluiter OFC. Urk deed eveneens slechte zaken, want ook zij verloren van een laagvlieger. Berkum mag tevreden zijn na het gelijkspel in de ‘Breman-derby’ tegen SC Genemuiden, al zat er meer in voor de Zwollenaren. Dit en nog veel meer in de overzicht, dat gedurende het weekend wordt aangevuld.

In samenwerking met indebuurt Zwolle