Volledig scherm
PREMIUM
De afvoerinstallatie boven het nieuwe restaurant van Jonnie en Thérèse Boer op de Nieuwe Markt in Zwolle. © Alex Mulder

Sterrenchef Jonnie Boer uit Zwolle komt over paar weken met oplossing voor zijn illegale ‘joekel’

Het Zwolse horeca-stel Boer presenteert over enkele weken zijn oplossing voor de illegale Joekel van Jonnie. De afvoerpijp die zonder juiste vergunning op restaurant Brass Boer in Zwolle gezet is, wordt hoogstwaarschijnlijk uit het zicht gehaald door haar naar de achterkant te verplaatsen.

Volgens Vincent Wensink, die in deze zaak het woord voert namens Jonnie en Thérèse Boer, wordt nog altijd onderzoek gedaan naar de juiste oplossing voor het afvoerprobleem. De horecaondernemers plaatsten dit voorjaar op hun nieuwe restaurant Brass Boer, gevestigd in een rijksmonument aan de Nieuwe Markt, zonder juiste vergunning een grote afvoerinstallatie. Die zou nodig zijn om de geur uit de open keuken op een goede manier af te voeren. Over de grootte ervan zeiden ze zelf ook verrast te zijn. 

  1. Molotovzaak Zwolle voor de rechter: Wie gooide? En waarom?
    PREMIUM

    Moloto­vzaak Zwolle voor de rechter: Wie gooide? En waarom?

    Gooide een 26-jarige Zwollenaar eind maart brandbommen naar de woningen van een Zwolse vader en zoon? En waarom? De rechtbank buigt zich vandaag voor het eerst over de zaak. De verdachte zit sinds een paar maanden vast. Slachtoffer Lourens Dinkelberg denkt nog steeds dat de verdachte, áls hij de molotovcocktails al heeft gegooid, dat in opdracht deed van iemand anders. Dinkelbergs chihuahua overleefde de aanslag niet. ,,Ik mis haar nog elke dag.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle