Volledig scherm
File. © ANP

Stevige ochtendspits op wegen in en om Zwolle

Verkeer in Zwolle ondervindt deze ochtend veel hinder. Op de N340 uit de richting Dalfsen - Zwolle is op dit moment sprake van een file over zeven kilometer, goed voor 14 minuten vertraging. 

Ook op de IJsselallee is het raak. In de richting A28 staat een file van twee kilometer. De vertraging is er op dit moment circa 5 minuten. 

Tussen Wezep/Knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Noord heeft het verkeer 14 minuten vertraging. Daar staat een file van 10 kilometer.

De drukte op de wegen in Zwolle wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de wegwerkzaamheden op de Ceintuurbaan. Op deze hoofdader wordt de komende maanden verkeersoverlast verwacht in verband met de aanleg van een extra spoorviaduct en een nieuw fietsviaduct. Maandenlang is er maar één rijstrook per richting open. Spoorbeheerder ProRail adviseerde eerder gemotoriseerd verkeer tot juni dit weggedeelte in de spits te mijden. Verkeer wordt aangeraden om via Zwolle-Zuid te rijden.

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle