Volledig scherm
Zondag 24 november vindt in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland het familieconcert van de Vuurvogel plaats. © Martien Hovestad

Stichting de Vuurvogel pakt groots uit tijdens jaarlijks familieconcert in Zwolle

Meer dan 160 jongeren laten zondag muzikaal van zich horen tijdens het Vuurvogel Familieconcert in Zwolle. Het concert heeft plaats in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland.

Stichting de Vuurvogel biedt haar troepen jaarlijks de kans om zich gezamenlijk te presenteren aan het Zwolse publiek. Zondag 24 november vindt de zeventiende editie van dit familieconcert voor jong en oud plaats. 

Meer dan 160 muzikaal getalenteerde kinderen hopen zich zondagmiddag van hun beste kant te laten zien. Eerst in hun eigen koor en vervolgens in de ‘grande finale’ met iedereen samen. De volgende ensembles vallen onder de vleugels van de Vuurvogel en zijn zondagmiddag dus van de partij: Kinderkoor Konstantijn, Jeugdkoor #Voices, Vuurvogel OpStreek, de Jonge Vuurvogel en Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Laatstgenoemde is goed voor bijna de helft van de aanwezige muzikanten. Het orkest telt namelijk zo’n tachtig leden. Komende zomer maakt het een concerttour naar het noorden van Italië.

Zondagmiddag wacht eerst het Vuurvogel Familieconcert. De aftrap is om 15.00 uur. Meer informatie op de website: vuurvogelonline.nl.

Volledig scherm
Zo’n 160 muzikaal getalenteerde kinderen treden zondagmiddag op tijdens het jaarlijkse Vuurvogel Familieconcert. © Martien Hovestad
  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

In samenwerking met indebuurt Zwolle