Het Isala-ziekenhuis in Zwolle.
Volledig scherm
Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. © Getty Images

Stijging aantal corona-patiënten vlakt in Isala Zwolle ook af

Isala in Zwolle ziet een afvlakking van het aantal zorgvragen van corona-patiënten. Daarmee loopt het ziekenhuis in de pas met andere collega-ziekenhuizen in het land. Het totaal aantal opgenomen patiënten schommelt al een paar dagen rond de negentig.

Het totaal aantal patiënten op de corona-verpleegafdelingen is nu 54. Op de intensive care zijn 35 patiënten opgenomen. 

Rond 29 en 30 maart noteerde Isala nog een piek: toen lagen er 118 corona-patiënten. Volgens landelijk beeld nam daarna het aantal nieuwe patiënten op de verpleegafdelingen wat af.  Het patiënten-aantal op de ic loopt nog wel iets op. 

Piek

Het lijkt erop dat de landelijke maatregelen effect hebben, zegt woordvoerder van Isala Gerben Hart. ,,We zijn voorzichtig optimistisch, maar we weten natuurlijk niet wat er komen gaat. We houden er rekening mee dat er nog een piek komt.’’ Er zijn op dit moment in totaal vier patiënten vanuit Isala naar Duitse ziekenhuizen verhuisd. Isala wil zo ruimte beschikbaar houden voor de ‘normale’ ic-zorg. Mogelijk dat er nog meer patiënten worden overgeplaatst naar ziekenhuizen over de grens. Dat bekijkt het van dag tot dag. Isala neemt ook nog steeds patiënten van andere ziekenhuizen in het land op.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle