Succesformule van Eindhovens Klokgebouw als blauwdruk voor nieuwe evenementenhal in stationsgebied van Zwolle?

In Zwolle wordt nadrukkelijk gekeken naar het stationsgebied als plek voor een nieuwe evenementenhal. De opvolger van de IJsselhallen zou daar voor meer reuring kunnen zorgen. Eindhoven wordt weleens als lichtend voorbeeld aangehaald. Op zoek naar de succesformule van de evenementenhal in een voormalig Philipsbolwerk.

 1. Dirk Lips, exploitant van de IJsselhallen: ‘Dit komt nooit meer terug in Zwolle’
  PREMIUM
  Interview

  Dirk Lips, exploitant van de IJsselhal­len: ‘Dit komt nooit meer terug in Zwolle’

  Enkele minuten nadat hij bij de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld de deur uitstapt, schuift directeur Dirk Lips van Libéma aan voor een interview in zijn IJsselhallen. De geboren Brabander komt niet anderhalf uur gal spuwen richting de gemeente over de geklapte IJsselhallenplannen, maar dat de liefde over is, daar kan geen twijfel over bestaan. Een gesprek over glorietijden met florerende veehallen, de stroeve gesprekken met de gemeente Zwolle rondom nieuwbouw en een achteraf desastreuze keuze in de jaren negentig.
 2. Wat voor evenementenhal kan de IJsselhallen opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat
  Play
  PREMIUM
  Video

  Wat voor evenemen­ten­hal kan de IJsselhal­len opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat

  Bij een stad als Zwolle hoort een (grote) evenementenlocatie. Maar dat de IJsselhallen verdwijnen, staat vast. En dus is de vraag: wat voor nieuwe evenementenhal past bij de stad? Een poptempel? Een creatief centrum in een oude fabriekshal? Wat is realistisch, wat is megalomaan? De Stentor maakt een rit door het landschap van evenementenlocaties en legt vier categorieën langs de Zwolse meetlat.

In samenwerking met indebuurt Zwolle