Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pro Shots

Supporters PEC Zwolle balen van seizoensopening in vakantie

Voor het tweede jaar op rij hebben PEC-supporters die half augustus nog op vakantie zijn flinke pech. De eerste thuiswedstrijd van de Zwolse voetbalclub in het nieuwe seizoen staat al gepland op vrijdag 10 augustus. 

Op social media laten meerdere supporters hun ongenoegen horen. 'Belachelijk dat ze in de bouwvakantie beginnen', schrijft Matthijs Schrage. Andere supporters zeggen ook nog op vakantie te zijn als de Zwolse club zich weer voor het eerst op het veld laat zien. 

Vervelend

PEC Zwolle opent het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen SC HeerenveenOok vorig jaar was de eerste wedstrijd van PEC een thuiswedstrijd, toen tegen Roda JC op 13 augustus. ,,Ja, het is wel vervelend", zegt ook Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle. ,,Volgend jaar hebben we wellicht meer geluk. Het is natuurlijk ideaal als iedereen weer terug is van vakantie bij de eerste wedstrijd. Maar ik weet dat het ook afhankelijk is van de internationale speelkalender." Ook de vakantieperiodes verschillen nou eenmaal per jaar en per regio, zegt Eikelboom. ,,In deze regio hebben we dit jaar laat vakantie. Daar doe je niks aan." 

Puzzel

Het maken van het competitieprogramma is elk jaar een 'enorme puzzel',  zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB op de website van de organisatie. “Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden.” Het is volgens Bluyssen 'passen en meten' om tot een programma te komen dat aan zoveel mogelijk wensen voldoet.

De tweede wedstrijd van PEC staat gepland op zondag 19 augustus. Dan speelt PEC Zwolle in de middag uit bij FC Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle