Taakstraf voor vlogger na beledigen van Zwollenaar met syndroom van Down

videoTreitervlogger Tim van Teunenbroek (21), beter bekend als Snapking of DieTim, moet 40 uur werkstraf uitvoeren voor het beledigen van een Zwolse supermarktmedewerker met het syndroom van Down op zijn Youtube-kanaal (390.000 volgers).

Van Teunenbroek liet twee vrienden Jan Pieter Balkende roepen tegen de man, die vervolgens overstuur wegliep. De beelden werden veelvuldig bekeken op internet, helemaal nadat Dumpert en Geenstijl een linkje plaatsten. Jeroen ging er zeer onder gebukt dat honderdduizenden Nederlanders hem uitlachten. Een klant liet hem het filmpje in de winkel zien.

In tranen

De vlogger was vrijdag in de rechtbank tranen. Dat gebeurde nadat Jeroen op de tribune een kreet slaakte na het zien van het filmpje in de rechtszaal. Hij is zijn gevoel van veiligheid kwijt, voelt zich niet serieus genomen, zei moeder Ans Eikelboom tegen de rechter.

De rechter is van mening dat Tim te ver is gegaan. ,,Een professioneel vlogger zoals u moet weten welk effect uw werk heeft." Ook moet Tim 500 euro schadevergoeding betalen. Tijdens de zitting bood hij zijn excuses aan, aan de familie van Jeroen.

Volledig scherm
Treitervlogger Tim van Teunenkamp, alias DieTim, met een gehandicapt jongetje in een vna zijn vlogs © Screenshot Youtube
  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle