Volledig scherm
PREMIUM
Bevrijdingsfestival Overijssel in 2019. © Frans Paalman

Tegenvallend Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 speelt editie van dit jaar geen parten

PollDe magere omzet van Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 in Zwolle heeft geen effect op de programmering van de 2020-editie, verzekert stichtingsdirecteur Rob Welten. Het festival heeft in voorgaande jaren voldoende buffer opgebouwd. ,,Maar we kunnen niet nog een keer zo'n magere omzet opvangen.”

Donderdagavond werd het programma voor het festival in Park de Wezenlanden gepresenteerd. Daarbij werden meerdere grote namen als Kraantje Pappie, DI-RECT en Davina Michelle bekend gemaakt die langskomen op het 75 jaar bevrijding-jubileum. Rob Welten, directeur van Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel: ,,We zijn trots op de programmering die er nu staat. Ik denk dat hij goed past bij dit jubileumjaar.”

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle