Volledig scherm
PREMIUM
Voor een overvolle publieke tribune legde Gert Harm ten Bolscher verantwoording af voor zijn optreden van afgelopen maandag. ,,Door de tijdsdruk zijn de minister en de provincies elkaar onderweg kwijtgeraakt.’’ © Frans Paalman

Ten Bolscher houdt zich staande in Staten: ‘We hebben fouten gemaakt’

Haastige spoed is zelden goed. Die les trekt Overijssels gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) uit de chaotische week waarin hij de provinciale beleidsregels voor stikstofreductie na boerenprotest introk, terwijl de inkt daarvan nauwelijks was opgedroogd. Een ruime politieke meerderheid steunt zijn optreden, bleek gisteravond in het provinciehuis.

Ten overstaan van een publieke tribune die tot de laatste stoeltjes bezet was door boeren moest SGP-gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher zich in de Overijsselse Staten verantwoorden voor zijn optreden van afgelopen maandag. Na het toespreken van de boerenmenigte, trok Ten Bolscher na een onderonsje met boerenorganisaties de omstreden provinciale regels voor stikstofreductie in. De boeren blij, want Overijssel was ‘om’, net als Gelderland, Drenthe en eerder al Friesland. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle