Volledig scherm
In november en de eerste week van december zijn in totaal 35 meldingen binnengekomen over het afsteken van vuurwerk. © ANP

Tientallen meldingen over afsteken vuurwerk in Zwolle

Bij de politie zijn afgelopen weken tientallen meldingen gedaan over het illegaal afsteken van vuurwerk in Zwolle. De wijk Stadshagen is ‘koploper’.

In november en de eerste week van december zijn in totaal 35 meldingen binnengekomen over het afsteken van vuurwerk. Stadshagen, al jaren dé vuurwerkwijk van Zwolle, neemt er 11 voor haar rekening. Ook in de Aa-landen en Assendorp wordt al geknald. Uit beide wijken werd 6 keer aan de bel getrokken over het te vroeg afsteken van vuurwerk. 

In vier Zwolse wijken lijkt het op basis van de politiecijfers relatief rustig. In Dieze, Westenholte, Berkum en de binnenstad werd ‘slechts’ één keer vuurwerkoverlast gemeld. 

Vorige maand liet de politie al weten dat met name uit Stadshagen veel meldingen kwamen over hinder door zeer zwaar vuurwerk.

Politiek

De Zwolse partijen GroenLinks, ChristenUnie en D66 hebben in november schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over vuurwerkoverlast. Ze willen weten welke mogelijkheden er zijn om die te verminderen. Aanleiding is de uitkomst van het onderzoek van de Stentor over vuurwerk. Daaruit blijkt dat 45 procent van de Zwolse ondervraagden een nieuwjaarsviering wenst zonder consumentenvuurwerk.

  1. Zwolse maaltijdbezorgsite loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt
    PREMIUM

    Zwolse maaltijdbe­zorg­site loopt lekker, maar zoekt nog naar perfectie voordat de rest van Nederland volgt

    Zwollenaren kunnen sinds een paar maanden eten bestellen via een lokaal initiatief. Vanuit de stad wil Zwolle-eet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Maar niet voor het concept in Zwolle helemaal perfect is. ,,Dat gaat de goede kant op’’, zeggen de uitbaters van de site. Binnenkort moet het concept met een marketingcampagne breder onder de aandacht worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Zwolle