Volledig scherm
PREMIUM
De Van Karnebeektunnel is tijdelijk opengesteld voor auto's. © Alex Mulder

Toekomst Van Karnebeektunnel in Zwolle nog ongewis

De tijdelijke openstelling van de Zwolse Van Karnebeektunnel voor auto’s wordt voorlopig niet omgezet in een permanente situatie. Voordat daar een besluit over wordt genomen, moet meer duidelijk zijn over de ontwikkelingen op de voormalige Hanzebadlocatie.

Een woordvoerder van de gemeente Zwolle laat weten dat het nu nog te vroeg is om een besluit te nemen over de permanente openstelling van de Van Karnebeektunnel. Eerst moet volgens haar de parkeersituatie en verkeersontsluiting van de Hanzebadlocatie, aan de andere kant van de tunnel en het spoor, in kaart worden gebracht en met de gemeenteraad besproken worden. 

  1. Rechter dwingt huurgarantie Hudson's Bay in Zwolle af

    Rechter dwingt huurgaran­tie Hudson's Bay in Zwolle af

    Winkelketen Hudson's Bay heeft een rechtszaak verloren tegen de eigenaar van het winkelpand in Zwolle. Insteek was de huurgarantie vanuit het Canadese moederbedrijf. Toen de winkel in Zwolle kwam werd afgesproken dat zodra de huur door het Nederlandse concern niet kon worden betaald, ‘Canada’ dit zou doen. En dat tien jaar lang. Het moederbedrijf kwam maar niet met een ondertekende verklaring over de brug, maar moet dat van de rechter nu alsnog doen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle