De SPAR City in de binnenstad van Zwolle mag voortaan van donderdag tot en met zaterdag tot middernacht open. De eigenaar wil vooralsnog alleen op vrijdag en zaterdag tot elf uur de deuren open laten.
Volledig scherm
PREMIUM
De SPAR City in de binnenstad van Zwolle mag voortaan van donderdag tot en met zaterdag tot middernacht open. De eigenaar wil vooralsnog alleen op vrijdag en zaterdag tot elf uur de deuren open laten. © Google Street View

Tot middernacht naar de supermarkt in Zwolle, het mag binnenkort

De Spar-supermarkt in de binnenstad van Zwolle mag een jaar lang tot middernacht open blijven op donderdag, vrijdag en zaterdag. Tot nu toe geldt tien uur 's avonds als uiterste sluitingstijd voor supermarkten in Zwolle. Tijdens evenementen moet de Spar wel eerder dicht. De supermarktmanager wil voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag een uurtje langer open: tot elf uur.

De openingstijden voor supermarkten in Zwolle zijn in 2018 flink verruimd. Sinds de zomer van dat jaar mogen alle winkels van 6 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds open, ook op zondag. De Spar City aan de Oude Vismarkt krijgt nu als enige supermarkt een ontheffing voor nog ruimere tijden. Daar zitten wel wat voorwaarden aan vast.

In samenwerking met indebuurt Zwolle