Volledig scherm
Wie chauffeur wil worden, krijgt aan alle kanten hulp. © ANP

Transportsector werft chauffeurs in Zwolle met korting op lesgeld

De transportsector zoekt in rap tempo nieuwe chauffeurs en strijkt daarom donderdag 24 mei neer in Zwolle, waar belangstellenden een test kunnen doen of 't vak iets voor hen is. Wie geschikt is, krijgt 85 procent van het lesgeld vergoed én een baangarantie.

Bij deze campagne hoort een speciale website waar kandidaten zich kunnen aanmelden; Ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Door het hele land zijn bijeenkomsten. Vorig jaar werden op deze wijze al bijna 2700 nieuwe truckers gevonden.

Video's

Kandidaten wordt gevraagd vooraf de video's op de site te bekijken en zich een beetje te verdiepen in het vak van chauffeur. Wie zich aanmeldt, krijgt vervolgens meer informatie over de locatie van de bijeenkomst. Het tijdstip is al wel bekend gemaakt: van 18.30 tot 22 uur. Het volgende evenement is op maandag 11 juni in Ridderkerk.

De campagne wordt georganiseerd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Die organisatie is opgericht door 'de sociale partners in de sector', te weten TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle