Volledig scherm
PREMIUM
Politie 's nachts ter plekke na de steekpartij in de flat. Inzet: bloedsporen de volgende ochtend. © Stefan Verkerk

Trappenhuis vol bloed als stille getuige van heftige steekpartij in Zwolle

videoEen trappenhuis vol bloed. Veel bloed. Van de entree van de Zwolse flat aan de Gombertstraat tot de vijfde verdieping waar het uren eerder helemaal misging. Terwijl de rust deze zaterdagochtend is wedergekeerd, wijzen de sporen op een heftige, nachtelijke steekpartij. ,,Ik moest op een handdoek gaan staan en mocht nergens aanzitten.’’

Druppels bloed bij de ingang van de flat aan de Gombertstraat. Het is slechts een voorbode van wat bezoekers te wachten staat in het trappenhuis. Hoe hoger je komt, hoe groter en dikker het bloedspoor in dit appartementencomplex in de wijk Holtenbroek.

  1. Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!
    Oproep

    Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!

    De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo’n grote versiering. Dat schrijft emeritus-hoogleraar Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Arminius in Rotterdam, in aanwezigheid van tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher.

In samenwerking met indebuurt Zwolle