Wie de komende weken met de trein wil reizen, doet er goed aan om eerst de reisplanner te bestuderen. In grote delen van Oost-Nederland zorgen spoorwerkzaamheden namelijk voor flinke vertragingen. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Wie de komende weken met de trein wil reizen, doet er goed aan om eerst de reisplanner te bestuderen. In grote delen van Oost-Nederland zorgen spoorwerkzaamheden namelijk voor flinke vertragingen. Afbeelding ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Treinreizigers in Oost-Nederland opgelet: grote werkzaamheden aan het spoor tijdens de meivakantie

Met de trein erop uit in de meivakantie? Controleer dan eerst of dat eigenlijk wel kan. Op veel plekken in Oost-Nederland wordt de komende weken namelijk hard aan het spoor gewerkt.

 1. Plastic uit wijde regio wordt in deze gloednieuwe fabriek in Zwolle gesorteerd: ‘Eerste in Nederland’
  PREMIUM
  met video

  Plastic uit wijde regio wordt in deze gloednieu­we fabriek in Zwolle gesorteerd: ‘Eerste in Nederland’

  Een verwoestende brand in Zwolle dwong afvalverwerker PreZero in 2021 tot een nieuwe start. Die wordt deze week gemaakt met de officiële opening van de nieuwe sorteerinstallatie. Plastic, metaal en drankkartons uit de wijde regio van Zwolle worden hier gesorteerd en eindigen in 14 verschillende stromen. Hoe een gebruikte shampoofles via een lange weg wordt verwerkt tot... een nieuwe shampoofles.
  Zwolle