Tricklebolt experimenteert bij Hedon in Zwolle met drive-in concert met 10 langsrijdende fans

Als je als band niet in de zaal van het poppodium kan staan, dan speel je toch aan de achterkant in de loading dock? En het publiek kan dan langsrijden in auto’s. Tricklebolt gaf op die manier onlangs het eerste drive-in concert.

Gitarist Tim Kampman, student aan ArtEZ in Enschede, is trots op het resultaat. Er kan natuurlijk lang niet zoveel publiek bij, maar het is wel een unieke ervaring. „Na een aantal weken van nieuwe muziek maken tijdens de lock down begon het gevoel ons toch te bekruipen dat we iets voor onze fans moesten doen.” 

Concert op uitnodiging

De band ging in overleg met het Zwolse poppodium Hedon en na het afspreken van ‘strikte protocollen’ kwam er groen licht. Uiteindelijk waren er ongeveer tien bezoekers, allemaal op uitnodiging. „We waren wel wat huiverig voor een groot evenement, dat is riskant natuurlijk. Daarom hebben we er een concert op uitnodiging van gemaakt.” Er werd vier keer van publiek gewisseld, en elk groepje van twee of drie auto’s luisterde naar twee nummers.

Geweldig als dit breder wordt opgepakt

Geen groot optreden dus, maar wel bijzonder. Tim Kampman: „Stiekem was een drive-in concert toch wel een bucketlist item voor ons. Het zou geweldig zijn als deze vorm van spelen landelijk breder wordt opgepakt.” 

Vorig jaar speelde Tricklebolt tijdens de Popronde nog in de Enschedese gitaarwinkel Kaj’s Guitarstore.
Volledig scherm
Vorig jaar speelde Tricklebolt tijdens de Popronde nog in de Enschedese gitaarwinkel Kaj’s Guitarstore. © Lars Smook

In samenwerking met indebuurt Zwolle