Een Triagetent bij Isala Zwolle voor onderzoek mogelijke coronapatiënten
Volledig scherm
Een Triagetent bij Isala Zwolle voor onderzoek mogelijke coronapatiënten © Foto Frans Paalman Zwolle

Twee coronapatiënten Isala Zwolle naar ziekenhuis Münster

Twee coronapatiënten zijn vandaag overgebracht van het Zwolse ziekenhuis Isala naar een ziekenhuis in Münster in Duitsland. Dit meldt woordvoerder Monique de Haan van Isala. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn om meer patiënten te verplaatsen, sluit ze dat ook niet uit.

Isala heeft in overleg met het ministerie van VWS twee COVID-19 patiënten overgebracht naar het ziekenhuis in Münster. ,,Wij zijn blij dat wij in overleg met internationale collega’s de druk op de zorg kunnen spreiden. Wij verzorgen op dit moment 117 COVID-19 patiënten en verwachten de komende dagen een verdere stijging van het aantal patiënten. Daarnaast is Isala ook traumacentrum in de regio. Ook daarvoor moeten we ic-bedden beschikbaar houden. Onderling contact en landelijke coördinatie zal ook de komende tijd heel belangrijk zijn”, licht woordvoerder De Haan toe.

Isala heeft de twee patiënten naar het Duitse ziekenhuis overgebracht om de verwachte piek voor te zijn, hoewel de grens van de capaciteit op de intensive care nog niet is bereikt. Waarom het specifiek om twee patiënten gaat, kan De Haan niet zeggen. ,,Daar zullen de medici goede redenen voor hebben.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle