Twee jongetjes in Zwols park gedwongen tot onzedelijke handelingen

videoTwee jongetjes in de basisschoolleeftijd zijn in het Zwolse Azaleapark gedwongen tot onzedelijke handelingen. In beide gevallen spreken de jonge slachtoffers over een 'jongen' als dader. Volgens de politie is het te vroeg om te kunnen zeggen of er een verband is tussen beide zaken.

Op maandag 16 april zou het eerste slachtoffer zijn lastiggevallen. De tweede melding is van vrijdag 18 mei. Beide jongens zijn volgens de politie verhoord door gespecialiseerde zedenrechercheurs. Volgens het tweede slachtoffer is de dader  via de Assendorperstraat in de richting van het centrum weggelopen.

Privacy

De politie maakt geen melding van de leeftijden van de slachtoffers. ,,Vanuit bescherming van hun privacy maken we dat niet bekend", zegt politiewoordvoerder Nicôle van Voorst. ,,Dit soort zedenzaken liggen erg gevoelig en gaan met veel emoties gepaard. Daarom zijn we terughoudender in onze communicatie dan bij andere zaken." 

Volledig scherm
Het Azaleapark in Zwolle. © Google

De politie heeft in eerste instantie geen buurtonderzoek gedaan, waarbij omwonenden zijn bevraagd en geïnformeerd. Dat is pas opgestart na het tweede incident, ruim een maand later. ,,Dat is een afweging geweest", zegt Van Voorst. Dat de politie nu pas melding doet en niet in april, direct na het eerste incident, heeft daar volgens Van Voorst ook mee te maken. ,,Toen ging het om één incident. Nu om twee op dezelfde locatie. We onderzoeken of er een verband is. Dat we nu communiceren is omdat we herhaling willen voorkomen." 

Surveillance

In het Azaleapark vinden volgens de politie extra surveillances plaats. Daarnaast wil de politie graag beeldmateriaal van bezoekers van het park op 16 april of 18 mei ontvangen. Rechercheurs hebben eerder al sporen veiliggesteld, onder andere met een speurhond. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle