Twee tips over compleet uit de hand gelopen verkeersruzie Zwolle, aanrijding meegewogen

De politie heeft twee tips gekregen na een compleet uit de hand gelopen verkeersruzie in Zwolle, waarbij een 65-jarige scooterrijder in elkaar werd geslagen. Die tips hebben vooralsnog niet tot een aanhouding geleid. 

Het slachtoffer achtervolgde een fietser die hem had aangereden, maar moest dat bekopen met rake klappen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer filmde het incident en de dader staat herkenbaar op beeld. De beelden werden gedeeld in het RTV-Oost programma Onder de Loep

Meegewogen

De scooterrijder lijkt na de achtervolging de fietser bewust aan te rijden. De politie laat in het midden of dat de bestuurder ook juridisch wordt aangerekend. ,,Net als bij andere onderzoeken wordt het handelen van beide partijen meegewogen”, reageert woordvoerder Ruud Visser. Hij gaat niet in op de vraag of de scooterrijder behalve slachtoffer ook verdachte is. ,,In theorie kan dit worden aangerekend. Dat is afwachten.”

Bontkraag

De politie is nog op zoek naar de fietser, maar ook naar de man die naast hem fietste. De politie ziet in hem een belangrijke getuige. Dankzij de telefoon, die ook tijdens de woede-uitbarsting nog filmde, is de mishandelaar goed in beeld te zien. De man heeft een donkere huidskleur en droeg een zwarte jas met bontkraag. 

Volledig scherm
Een verkeersruzie liep compleet uit de hand in de wijk Assendorp in Zwolle. © Onder de Loep
  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Zwolle