Tweede brand in drie uur tijd in leegstaande flats in Zwolle

VideoIn een leegstaande flat aan de Van Ummenstraat in Zwolle is vanavond brand uitgebroken. De hulpdiensten gaan uit van brandstichting. Eerder op de middag vond in een straat verderop ook brand plaats in een leegstaande flat. De brandweer heeft de brand geblust.

De brand in de flat aan de Van Ummenstraat brak tegen 19.00 uur uit. De brand vond plaats op de tweede verdieping in een meterkast, terwijl dit was afgesloten. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer bluste de brand. De flat staat op de lijst om binnenkort gesloopt te worden.

Burgernet

De politie verspreidde kort na de brand een burgernetbericht om uit te kijken naar drie jongens in de leeftijd van 20 - 25 jaar in de omgeving van de Van Ummenstraat. De politie reed met twee motoren door de wijk Dieze om het trio op te sporen.

Eerdere brand

In een leegstaande flat aan de nabije Regelandisstraat vond eerder op de middag brand plaats. Buurtbewoners hoorden even voor 16.00 uur glasgerinkel en roken een brandlucht. De brandweer bluste het brandje in de flat. De politie ging ook hier uit van baldadigheid. Deze flat staat ook op het punt om te worden gesloopt en plaats te maken voor woningen.

Volledig scherm
Bij de brand in een flat aan de Van Ummenstraat kwam veel rook vrij. © Stefan Verkerk / News United
Volledig scherm
Een brand aan de Regelandisstraat in Zwolle was zondagmiddag snel geblust. © Ewoud ten Kleij

In samenwerking met indebuurt Zwolle