Volledig scherm
Tijdens het Maple Festival in de Creatieve Coöperatie laten de ondernemers zien wat ze zoal maken. © Pixabay

Tweede editie Maple Festival in Zwolle biedt workshops, muziek en markt

De Creatieve Coöperatie Zwolle houdt zaterdag 29 juni de tweede editie van het Maple Festival. Aan de Esdoornstraat 3 kunnen bezoekers terecht bij open ateliers en workshops, luisteren naar live muziek en iets kopen op de Maple Market.

Het festival duurt van 14.00 tot 22.00 uur en biedt de tientallen creatieve ondernemers de gelegenheid zich te presenteren. Dat gebeurt zowel binnen - in de ateliers, werkplaatsen en kantoorruimtes - als ook buiten. Bezoekers kunnen ervaren hoe het is om goud te smeden, hout te graveren en keramiek te maken. Ook is er de mogelijkheid om met een VR-bril rond te lopen.

Tastbare herinnering

Tijdens de Maple Market zijn spullen te koop die op de locatie worden gemaakt. Volgens organisator Annemarie van der Zwan is het de uitgelezen plek om ‘een tastbare herinnering te scoren’. Muziek is er van Backattack Soundsystem en meerdere singer-songwriters. Ook zijn er dichters die optreden.

Verschillende foodtrucks bieden mediterraans eten en voor liefhebbers is er speciaal bier beschikbaar.  De workshops vinden plaats tussen 15.00 en 19.00 uur. De CC heeft inmiddels drie locaties; aan de Esdoornstraat, de Grote Voort en de Rieteweg. Nu zijn er zo'n 150 werkplekken. Dat groeit naar ongeveer 250.

Meer informatie via http://www.creatievecooperatiezwolle.nl/agenda/maple-festival-2019

In samenwerking met indebuurt Zwolle