Volledig scherm
Tijdens het Maple Festival in de Creatieve Coöperatie laten de ondernemers zien wat ze zoal maken. © Pixabay

Tweede editie Maple Festival in Zwolle biedt workshops, muziek en markt

De Creatieve Coöperatie Zwolle houdt zaterdag 29 juni de tweede editie van het Maple Festival. Aan de Esdoornstraat 3 kunnen bezoekers terecht bij open ateliers en workshops, luisteren naar live muziek en iets kopen op de Maple Market.

Het festival duurt van 14.00 tot 22.00 uur en biedt de tientallen creatieve ondernemers de gelegenheid zich te presenteren. Dat gebeurt zowel binnen - in de ateliers, werkplaatsen en kantoorruimtes - als ook buiten. Bezoekers kunnen ervaren hoe het is om goud te smeden, hout te graveren en keramiek te maken. Ook is er de mogelijkheid om met een VR-bril rond te lopen.

Tastbare herinnering

Tijdens de Maple Market zijn spullen te koop die op de locatie worden gemaakt. Volgens organisator Annemarie van der Zwan is het de uitgelezen plek om ‘een tastbare herinnering te scoren’. Muziek is er van Backattack Soundsystem en meerdere singer-songwriters. Ook zijn er dichters die optreden.

Verschillende foodtrucks bieden mediterraans eten en voor liefhebbers is er speciaal bier beschikbaar.  De workshops vinden plaats tussen 15.00 en 19.00 uur. De CC heeft inmiddels drie locaties; aan de Esdoornstraat, de Grote Voort en de Rieteweg. Nu zijn er zo'n 150 werkplekken. Dat groeit naar ongeveer 250.

Meer informatie via http://www.creatievecooperatiezwolle.nl/agenda/maple-festival-2019

 1. Buurman neemt nog een limoncello
  PREMIUM
  column

  Buurman neemt nog een limoncello

  Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.
 2. Zwollenaar leidt grootste versterkingsoperatie uit Nederlandse geschiedenis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’
  PREMIUM

  Zwollenaar leidt grootste verster­kings­ope­ra­tie uit Nederland­se geschiede­nis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’

  Bij zijn waterpoloclub zien ze Peter Spijkerman (57) nauwelijks meer. De grootste versterkingsoperatie in de Nederlandse geschiedenis beheerst het leven van de topambtenaar uit Zwolle. Tienduizenden gebouwen in Groningen moeten beoordeeld en zo nodig aardbevings-bestendig worden gemaakt. ,,Onder Zwolle heb ik soms het idee dat mensen denken: waar heb je het eigenlijk over?”

In samenwerking met indebuurt Zwolle