Volledig scherm
Zo gaat het foodcourt in Zwolle eruit zien. Artist impression Reggestede Invest

Uitspraak Zwols foodcourt bij de A28 vertraagd

De uitspraak in de bezwaarprocedure tegen de komst van een foodcourt langs de A28 is vertraagd. Medio maart diende de rechtszaak voor de bestuursrechter in Den Haag waarvan de uitspraak al in mei werd verwacht. 

De Raad van State streeft altijd naar een uitspraak binnen zes weken, licht woordvoerder Gert-Jan Klapwijk toe. ,,Maar bij complexe uitspraken kan dat inderdaad langer duren. Dat is hier ook het geval." Reggestede Invest staat ondertussen al in de startblokken voor de bouw van het foodcourt, zegt Jan Westerik van de Lochemse projectontwikkelaar. ,,We denken nu in juni of begin juli duidelijkheid te hebben. Maar je weet nooit precies wanneer een uitspraak komt." Westerik gaat nog steeds uit van een positief resultaat. ,,Daar is eigenlijk bij ons geen twijfel over. Maar het moet altijd bevestigd worden natuurlijk." 

Bezwaar

Tientallen wijkbewoners van de Aa-landen dienden een bezwaar in tegen het foodcourt dat een Burger King, Kentucky Fried Chicken, Subway en La Place zal huisvesten. Ook eigenaar Sjoerd-Jan Feenstra van de tegenoverliggende McDonald's vechtte de bouw van het complex aan. De wijkbewoners vrezen de veertig meter hoge reclamemast in de bouwplannen en verkeersproblemen op de kruising Meppelerstraatweg, Ceintuurbaan en Oude Meppelerweg. Ook Feenstra vindt de huidige infrastructuur onvoldoende en vreest filevorming voor de deur van zijn onderneming. 

Belang

De Raad van State vroeg zich in maart echter af of de bezwaarmakers wel belanghebbend zijn. De omwonenden zouden te ver weg wonen om last te hebben van de reclamemast, aldus het rechtscollege. Ook moest nog worden aangetoond dat de verkeersafwikkeling rond het foodcourt de belangen van McDonald's schaadt.

De Zwolse raad gaf in februari 2017 al de vergunning aan Reggestede Invest voor de bouw van het foodcourt. De ontwikkelaar verwachtte die zomer al te kunnen starten met de bouw, maar besloot de rechterlijke uitspraak af te wachten. Aannemer Löwik uit Almelo gaat het project uitvoeren. De bouw duurt maximaal tien maanden volgens de projectontwikkelaar.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle