Uitvaartplanning voor altijd veilig, ook als app Stervensdruk uit Zwolle ermee stopt

De makers van uitvaartapp Stervensdruk richten een stichting op om de vastgelegde uitvaartwensen veilig te stellen. De Zwolse app kan sinds begin dit jaar worden gebruikt om de begrafenis of crematie tot in de puntjes voor te bereiden voor de nabestaanden. Mocht er iets misgaan met de applicatie, dan houdt de stichting de data beschikbaar. Die wordt overigens geanonimiseerd ook verkocht aan derden.

Volledig scherm
Zwollenaar Gilbert den Hertog lanceerde op 1 januari de app Stervensdruk, hier kunnen mensen zelf hun uitvaartwensen vastleggen en delen met een contactpersoon of de notaris. De data wordt vanaf deze week beheerd door een stichting. Zo blijft de data volgens Den Hertog veilig, ook als de app of het bedrijf erachter stopt. © Frans Paalman
 1. Brand in leegstaande tassenwinkel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwikkeling

  Brand in leegstaan­de tassenwin­kel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwik­ke­ling

  Brand in een vestiging van Van Beek Lederwaren aan de Kleine A in Zwolle heeft aan het eind van de middag voor een flinke rookontwikkeling gezorgd. ,,De eigenaar van het bedrijf kon het vuur zelf blussen, maar de brandweer is nog lange tijd bezig geweest met het ventileren van de ruimte. Ook bij de appartementen boven het bedrijf was sprake van rook en moest er geventileerd worden”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
 2. Gevangenissen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.
  PREMIUM

  Gevangenis­sen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.

  In gevangenissen in onder meer Zwolle, Zutphen en Lelystad zijn de verlofregels flink aangescherpt. Gedetineerden die zijn veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof, moeten terug naar een strenger gevangenisregime of verblijven daar langer. De aanscherping is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt in de zaak rond Michael P. uit Zeewolde.

In samenwerking met indebuurt Zwolle