In de Oosterkerk wordt zaterdag en zondag door de huisartsenpost Turfmarkt gevaccineerd. Om het wachten te verzachten worden voor de bezoekers mini-concertjes op orgel en piano uitgevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Oosterkerk wordt zaterdag en zondag door de huisartsenpost Turfmarkt gevaccineerd. Om het wachten te verzachten worden voor de bezoekers mini-concertjes op orgel en piano uitgevoerd. © Frans Paalman

Vaccineren in Zwolle terwijl het kerkorgel speelt: ‘Het is toch een feestelijke dag’

Circa 800 Zwollenaren laten zich dit weekend vaccineren in de Oosterkerk. Voor huisartsenpraktijk Turfmarkt dé oplossing om het capaciteitsprobleem op te lossen. Menig Zwollenaar ziet daardoor weer eens kerk van binnen. Om het wachten na afloop van de prik te verlichten, verzorgen organisten het hele weekeinde miniconcerten. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Geen erehaag voor Ajax: 'Feliciteren en hand geven, niet meer dan dat'
  Play

  Geen erehaag voor Ajax: 'Felicite­ren en hand geven, niet meer dan dat'

 2. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'