Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verkeer kan weer doorrijden op A28 tussen Staphorst en Ommen

updateDe vertraging die vanochtend is ontstaan op de A28 van Meppel naar Zwolle, tussen Staphorst en afrit is weg. Het verkeer kan weer doorrijden.  

Rond 8.45 uur liep het verkeer vast over een lengte van 9 kilometer, waardoor de extra reistijd voor bestuurders opliep tot ruim drie kwartier. Wat de file veroorzaakte, is niet bekend. 

Ook op andere delen van de A28 was het vanochtend raak. Tussen Harderwijk en Nijkerk ontstond vanochtend een file door een ongeval dat rond 6.30 uur bij Putten gebeurde. Iets later ging het ook nog mis bij Nijkerk. Verschillende rijstroken werden afgesloten. 

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle