Volledig scherm
De plek waar Rijkswaterstaat werkt aan verbetering van bruggen op de A28 © Rijkswaterstaat

Verkeershinder A28 door opknapbeurt bruggen

Automobilisten op de A28 dienen in het laatste weekeinde van augustus en het eerste weekend van september ter hoogte van Zwolle rekening te houden met verkeershinder. Rijkswaterstaat voert in die periode onderhoud uit aan twee brugdekken. Op sommige momenten kan het verkeer zelfs stil worden gelegd.

Het gaat om werkzaamheden aan de brugdekken van de brug over de Rieteweg en de brug over het Zwarte Water. Er zal worden geasfalteerd en de voegovergangen van de betreffende bruggen zullen worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden zijn er slechts drie rijstroken beschikbaar: twee in zuidelijke rijrichting, één naar het noorden.

Ook worden toe- en afritten afgesloten en gelden er snelheidsbeperkingen. Op enkele momenten kan het verkeer zelfs compleet worden stilgelegd. Gele borden en mobiele tekstwagens ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Omleidingen

De werkzaamheden hebben naar verwachting van Rijkswaterstaat impact op de bereikbaarheid van Zwolle en overlegt met alle betrokken wegbeheerders, maatregelen om de impact te minimaliseren. Zo wordt doorgaand verkeer op geruime afstand om Zwolle heen geleid en staan er in de stad langs de weg adviesroutes aangegeven voor automobilisten. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan de borden en informatiewagens langs de weg te volgen en niet hun navigatiesystemen. De gemeente Zwolle raadt mensen aan om binnen de stad de fiets te pakken.

Volledig scherm
De rijstroken die in de bewuste weekeinden beschikbaar zijn voor automobilisten © Rijkswaterstaat

In het eerste weekend vinden de werkzaamheden plaats van vrijdag 24 augustus 20.00 uur tot en met maandag 27 augustus 06.00 uur. In dit weekend kan het verkeer in zuidelijke richting geen gebruik maken van toerit 19 Zwolle Centrum en afrit 18 Zwolle Zuid. Verkeer in noordelijke richting kan geen gebruik maken van toerit 18 Zwolle Zuid.

In het tweede weekend starten de werkzaamheden op vrijdag 31 augustus om 20.30 uur en eindigen op maandag 3 september om 06.00 uur. Verkeer in noordelijke richting kan dan geen gebruik maken van toerit 18 Zwolle Zuid en afrit 19 Zwolle Centrum.

In samenwerking met indebuurt Zwolle