Verkeersinfarct op snelwegen rond Arnhem nadat vrachtwagen op A50 lading stoeptegels verliest

videoVerkeer op snelwegen rond Arnhem heeft vanochtend heel veel last gehad van een ongeluk waarbij een vrachtwagen schaarde en een lading stoeptegels verloor. De A50 bij Epe is inmiddels weer open.

Rijkswaterstaat meldt dat een noodreparatie is uitgevoerd aan het beschadigde wegdek. De tegels die van de truck waren gevallen, zijn aan de kant geschoven.

Rijkswaterstaat gaat vanaf 20.00 uur nieuw asfalt aanbrengen op het beschadigde wegdek. Ook worden de tegels weggehaald en moet er reparatiewerk aan een beschadigde vangrail worden uitgevoerd.

Bij het ongeluk, ter hoogte van Vaassen, zijn honderden stoeptegels op de weg terecht gekomen. De ravage is enorm. Het ongeluk gebeurde rond 05.30 uur op de rijbaan richting Zwolle. Naast de politie en Rijkswaterstaat was er ook een ambulance aanwezig, maar de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. 

Lange files

In heel Nederland stonden vanmorgen door buien, harde wind en ongelukken langere files dan gebruikelijk. In totaal stonden er rond 8.30 uur 162 files met een totale lengte van 775 kilometer. ,,We zitten midden in het fileseizoen, dat betekent dat we te maken hebben met veel lange files en extra reistijd", aldus Carlijn Hubregtse van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. 

Een aantal flinke buien trekken vandaag oostwaarts over ons land. Ook de komende uren trekken vanaf de Noordzee nieuwe buien ons land over. ,,Soms pittig met onweer en windstoten!” aldus de meteorologen van Weerplaza.

Vanmiddag komen er in Zeeland zware windstoten voor van circa 90 kilometer per uur. Aan het einde van de middag nemen de windstoten af.

Het verkeer kan ook vanavond nog last hebben van regen en harde windstoten. Hubregtse: ,,Tijdens zo’n regenbui is je zicht een stuk minder, dus wees alert als je de weg op gaat.”

Volledig scherm
Ravage op de A50 © Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Zwolle