Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Verkeersruzie’ in Zwolle loopt uit de hand: man (33) opgepakt voor poging doodslag

De politie heeft vanochtend een 33-jarige man uit Zwolle opgepakt die wordt verdacht van poging tot doodslag. De man zou een dag eerder met zijn auto op de Oldeneelallee in Zwolle-Zuid expres op een andere weggebruiker ingereden zijn. Die raakte lichtgewond.

De Zwollenaar ging er na het incident gisteren vandoor. De politie spoorde hem echter vanochtend op en hield hem aan. ,,We gaan op basis van eerste onderzoek uit van een verkeersruzie, maar het onderzoek is nog niet afgerond”, stelt een woordvoerder van de eenheid Oost-Nederland.

Instagram

De politie maakte de aanhouding bekend via een post op Instagram. Bij dat bericht staan ook de teksten ‘Wachten op de afsleep van een auto’ en ‘Verdachte met verzet aangehouden’. Volgens de politie staan die twee berichten echter los van de aanhouding van de 33-jarige man.

Volledig scherm
Screenshot van de Instagram-post van de politie Zwolle. © Politie Zwolle
  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle