Volledig scherm
PREMIUM
Beheerder Cees de Jong (links) en voorzitter Marinus Faasen in het vernieuwde grand café. © Foto Frans Paalman Zwolle

Vernieuwd SIO Zwolle-Zuid is als broertje Van der Valk

Een half miljoen euro armer, maar een modern grand café rijker. Wijkcentrum SIO in Zwolle-Zuid heeft een nieuwe smoel waarmee het zich een broertje van Van der Valk voelt.

Het is gelukt, zowel binnen de tijd als binnen het budget. Het kostte een jaar voorbereiding en twee zomermaanden stevig verbouwen, maar het multifunctionele centrum in Zwolle-Zuid is klaar voor de heropening van morgen. De horecagelegenheid van SIO (afgeleid van de tot Zwolle-Zuid versmolten wijken Schelle, Ittersum en Oldeneel) is niet langer een gedateerde bruine kroeg, ze heeft nu de warme sfeer van een grand café. Om nog maar te zwijgen van de keuken, die in alles tien stappen vooruit gegaan is. En dat allemaal zonder een cent subsidie, maar dankzij eigen geld en een bancaire lening.

  1. License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren
    PREMIUM

    License to Skill: Zwolle wil kietelen in de jacht op ambtenaren

    ‘Net als James Bond denken en doen wij op het scherpst van de snede en handelen we razendsnel als het nodig is.’ Een prikkelende tekst uit de campagne waarmee de gemeente Zwolle nieuwe medewerkers zoekt. Die krijgen dan de ‘license to skill’ en kunnen bijvoorbeeld aan de slag als ‘parkeergoeroe’. ,,Tegenwoordig ben je als organisatie steeds meer zelf de sollicitant. Dan moet je jezelf onderscheiden om de beste mensen te trekken’’, zegt gemeentesecretaris Ingrid Geveke.

In samenwerking met indebuurt Zwolle