Volledig scherm
PREMIUM
Afsluitend concert van het Orkest van het Oosten en Steef de Jong tijdens het Stadsfestival in Zwolle, vorig jaar. © Frans Paalman

Vernieuwd Stadsfestival Zwolle meteen al in rode cijfers

De eerste editie van het vernieuwde Stadsfestival in Zwolle is direct in de min geëindigd. De editie van 2017 is afgesloten met een tekort van 50.000 euro.

Blauwvinger Producties, de nieuwe organisatie die onder de Zwolse Theaters hangt, wijt het resultaat aan de korte voorbereidingstijd en een extra vergoeding die betaald moest worden aan Niek van der Sprong. Blauwvinger Producties nam het stadsfeest vorig jaar over van hem, maar moest bij de ondernemer wel een zogenaamde productiefee van 35.000 euro aftikken. 

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle