Op het vergeelde stuk grond stond het Hanzebad. Sinds de sloop in 2015 ligt het terrein al braak, ondanks de grote wens om hier woningen te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het vergeelde stuk grond stond het Hanzebad. Sinds de sloop in 2015 ligt het terrein al braak, ondanks de grote wens om hier woningen te bouwen. © Foto Freddy Schinkel

Vertraging, maar ook concretere plannen voor woningbouw op Hanzebadlocatie Zwolle

In 2015 ging het Hanzebad tegen de vlakte, en tot op heden lijkt die grond enkel aantrekkelijk voor onkruid. Ondanks de nadrukkelijk wens van de gemeente om woningen te realiseren op de locatie tussen spoor en IJsselallee en dit jaar te starten met de bouw. Inmiddels staat er een stip aan de horizon: in het gunstigste geval begint de bouw in 2022.

  1. Zwolse theatermaker reconstrueert in podcast-serie de vlucht van zijn Duitse oma
    PREMIUM

    Zwolse theaterma­ker reconstru­eert in pod­cast-se­rie de vlucht van zijn Duitse oma

    Het is een onderbelicht deel van de geschiedenis. Maar bijna twee miljoen Duitsers moesten tijdens het nazibewind binnen hun eigen land vluchten voor het binnenvallende Rode Leger. Een van hen was de 22-jarige Wanda Neumann uit het noordelijke Neuhof in de huidige Poolse deelstaat Pommern. Zij is de grootmoeder van de Zwolse theatermaker Silas Neumann die alweer 12 jaar in Nederland woont.

In samenwerking met indebuurt Zwolle