Volledig scherm

Video | Deltion-studenten bouwen zelf deuren voor sluis Westerveld

ZWOLLE - Tweedejaars Deltion-studenten van de opleiding Infra bouwen nieuwe sluisdeuren voor de sluis Westerveld. Het sluisje staat vlakbij het gelijknamige bos aan de rand van Zwolle en is meer dan honderd jaar oud. Dat verkeert in vervallen staat. Het waterschap Drents Overijsselse Delta wil het graag opknappen en heeft aannemer Salverda bereid gevonden onder meer de sluiskom en het bruggetje over de sluis op te knappen.

Deltion-studenten Infra - het 'vroegere weg en waterbouw' - mogen de deuren gaan produceren. Sinds kort zijn ze ermee aan de slag gegaan in hun eigen werkplaats. Zowel het waterschap als de opleiding zien een duidelijke meerwaarde in de samenwerking; dat is leerzaam en levert meer enthousiasme voor het vak op. De vernieuwde sluis wordt volgende maand opgeleverd.

Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of op de tablet. Klik dan hier.

Studenten van het Deltion College maken in opdracht van WDODelta de nieuwe sluisdeuren voor het sluisje in Westerveld. Aan het woord in de video is Dirk-Jan Staman.
  1. Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart
    video's & tijdlijn

    Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willems­vaart

    Een kanaal graven van de Zwolse stadsgracht naar de IJssel. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, héél moeilijk, ontdekte historicus Jos Mooijweer toen hij in de geschiedenis van de Willemsvaart dook. Hij ontdekte dat de aanleg keer op keer stokte door pech en tegenslagen, maar vooral door buurgemeente Kampen die Zwolle de vaarverbinding niet gunde. Zo kwam het dat Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart.

In samenwerking met indebuurt Zwolle