Volledig scherm
Het briefje dat de eigenares van de hond Pipi aantrof bij thuiskomst © Laura Cuijpers

Video | Hondje Pipi meegenomen door politie Zwolle

ZWOLLE - Wat een gezellige avond met een vriendin had moeten worden, eindigde voor Marlies de Lange (52) uit Zwolle in een drama. Toen ze thuiskwam was haar hondje Pipi meegenomen. Door de politie.

Rond half vier 's nachts komt De Lange thuis. Ze is dan al de hele avond op bezoek bij een vriendin, slechts een paar straten verderop. Samen lopen ze naar huis, van plan om nog een rondje te lopen met de hond. Maar bij thuiskomst is Pipi er niet meer. "We riepen haar, maar hoorden niks. Toen zagen we het briefje liggen."

Paniek
Het briefje, geschreven door de agent, ligt midden in de huiskamer op tafel: "Politie Zwolle. In verband met de overlast hebben wij de hond uit huis gehaald. Graag bellen." De Lange is meteen in paniek. En woedend. "Die hond is mijn kind hè, je pakt mijn kind af. Ze is sinds de knallen met oud en nieuw wel angstig geworden, maar we hebben nooit eerder incidenten gehad. Ze móet ergens van geschrokken zijn dat ze zo geblaft heeft."

Pipi, een Boomer van anderhalf, heeft de nacht in het asiel door moeten brengen, maar is inmiddels weer thuis.

Overlast
Volgens de politie kwam de melding van een blaffende hond binnen om half drie 's nachts. Omdat er zorgen waren over de veiligheid van het baasje besloot de politie de deur open te breken. "Er kan van alles aan de hand zijn als een hond zo lang blaft, dus dat is voor ons een geldige reden om binnen te gaan", zegt een woordvoerder. Eenmaal binnen troffen de agenten alleen de hond aan. "Om de overlast te stoppen is besloten om de hond naar het asiel te brengen."

(De video is ook hier te zien)

Hondje Pipi werd door politie 's nachts meegenomen omdat het blafte en alleen thuis was. Zie www.destentor.nl/ 1.6846306. Beelden Frans Paalman
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.

In samenwerking met indebuurt Zwolle